Isen börjar sakta men säkert släppa taget om vattnet och med hjälp av solens strålar välkomnar vi våren. Våren innebär vanligen även att vi åker på allt fler
kryssningar, samt att nya kryssningsfartyg tar sin plats på kartan. Och så är fallet även denna år och det finns ett stort kryssningsfartyg som sticker ut lite.
Det handlar om Holland America Lines nya stolthet: Koningsdam. Båten i fråga kommer att kryssa St. Petersburg, Stockholm, Göteborg, Bergen och Reykjavik. Detta har man även skrivit mer om i Göteborgs Posten som även skriver att det kommer att kosta mellan cirka 20 000 kronor till 60 000 kronor att åka båten, prisskillnaden är beroende på val av hytt.

http://www.dreamstime.com/-image17352655

Att åka finlandsfärja både vanligt och populärt

En annan vanlig resa, som kanske inte är lika storslagen, men ack så uppskattad – är resan Stockholm – Helsingfors. Att åka Finlandsfärja är mycket vanligt och någonting som folk gör med både vänner och familj. På de stora båtarna kan barnen leka, ungdomarna festa och de vuxna dansa. Det finns någonting för alla. Vanligast, och lättast, är det att kryssa från Stockholm. Om man inte bor i Stockholm är det en god idé att även ta sig en tur i huvudstaden, eftersom det förgyller upplevelsen ytterligare. Det finns många bra hotell i Stockholm att bo på, med allt från dyrare alternativ till billiga beroende på vad en önskar. Bäst är det att kika in på http://www.stockholmshotell.com för att hitta vilket hotell som passar bäst. Där finns nämligen samtliga alternativ samlade.

Båtmässa och ny kryssningsbutik

Just nu är det båtmässa på StockholmsmässanAllt för Sjön”. Dit kan du ta dig om du är intresserad av att mer information om att åka på kryssning. Självklart kommer det även finnas väldigt mycket roligt för dig som föredrar att segla eller har intresse som är mer mot mindre båtar (exempelvis motorbåtar). I och med att svenskarnas intresse bara ökar och ökar kommer det mest troligt att vara väldigt mycket folk på plats, det kan därför vara bra att köpa sin biljett och vara på plats i tid.  Det är härligt att intresset för båtar ökar och det har även lätt till att en kryssningsbutik öppnar. Det är någonting som man informerar om i ett pressmeddelande här och man säger att öppningen helt enkelt beror på att svenskarnas intresse ökar och ökar. I pressmeddelandet kan vi även läsa att ökningen av resenärer ökat med hela 11 procent sedan förra året. Den nya butiken kommer att öppnas på Sveavägen (Rådmansgatan/Hötorget) och det är
Crusie Market som står bakom den. Det är även de som står för undersökningen som visar att antalet kryssningsresenärer har ökat. Så här står det i pressmeddelandet:

– Fler och fler får upp ögonen för kryssning, blir nyfikna och vill prova. Samtidigt är erfarenheten relativt låg, och vi får samtal från hela Sverige från personer som vill sitta ned en stund med en kryssningsspecialist hos oss och få hjälp med sin bokning.


http://www.dreamstime.com/-image13538193