Att åka på kryssning är något som väldigt många gillar att göra! Att komma iväg men inte behöva åka runt massor när man väl är på plats, utan ha allting på ett och samma ställe, är otroligt bekvämt och därför är det inte så konstigt att kryssningar är så pass populärt! Och medan vissa allra helst åker ända till Västindien för en riktig lyxkryssning är det andra som gott och väl nöjer sig med en kortare kryssning i våra Svenska, Norska och Finska vatten! För inte behöver man åka långt för att ha en härlig kryssning.

Det finns massor av olika sorters kryssningar världen över, och även om en härlig och lyxig kryssning i Västindien är populärt så är det inget för alla. Dels så är det otroligt dyrt, men inte heller vill alla ha sol och bad bara för att man vill åka med på en stor båt. Vissa gör det för att shoppa billigt i tax free, äta gott och bara umgås med en partner, vän eller hela familjen. För att åka på en kryssning i Sverige med omnejd är otroligt roligt och trevligt för vem som helst. Dessutom så är det allt som oftast väldigt billigt, lite beroende på vilka behov man har så kan man komma undan med bara ett par hundralappar när man bokar en härlig kryssning. Visst, för många innebär det att man även måste ta sig till avgången i Stockholm, men det är sällan väldigt dyrt. Men om man väl är i Stockholm, varför bara ge sig ut på havet? Hotell kan man boka billigt via hotell stockholm central, och sen är det klart! För varför inte stanna ett par extra dagar, antingen innan eller efter själva kryssningen, och uppleva ännu mer under sina lediga dagar? Stockholm har nämligen alltid något att erbjuda för vem som helst!

  • Om man verkligen gillar att befinna sig på vatten, varför inte ta en härlig tur ur i skärgården? Detta är nog härligast att göra på sommaren, men året om så finns det massor av vackra öar i skärgården att se och besöka, mer eller mindre bebodda. Särskilt på sommaren finns det trevliga restauranger mm att besöka på öar runt om i Stockholm vatten.
  • Stockholm är för många en riktig sommarstad, just för att den lever upp totalt under denna årstid. Några bra sommartips är tivolit Gröna Lund och djurparken Skansen, som även varje tisdag under sommaren anordnar det populära Allsång på Skansen som är otroligt roligt att besöka!
  • Något som inte är väderstyrt är att besöka Stockholms alla trevliga muséer! Här finns Fotografiska, Moderna Muséet och Naturhistoriska, bara för att nämna några av de mest populära.

Att spendera lite tid i Stockholm är alltid trevligt, och något som väldigt många gillar. För det är verkligen en otroligt härlig stad att besöka, för svenskar såväl som turister. Och om man dessutom ska dit eftersom ens härliga kryssning avgår därifrån, ja då är det näst intill dumt att inte ta tillfället i akt och även upptäcka huvudstaden lite!