För många är kryssningar det ultimata sättet att resa. Man får komma bort från vardagen en stund, man slipper åka runt i taxi, hyrbil, vänta på bussar, kolla på kartor etcetera, som man gör när man istället semestrar på en destination. För andra är det just dessa saker som är charmen med att resa. Att ta sig runt, hitta rätt, uppleva ett nytt land och en ny kultur och så vidare. För de som inte är så intresserade av andra kulturer, maträtter och så vidare utan hellre fokuserar på att ta det lugnt, ligga vid en pool och dricka drinkar och läsa en bok är däremot en kryssning antagligen något av det absolut bästa och mest perfekta sätten ett resa.

Vill man däremot uppleva nya kulturer och länder finns det många spännande resmål. Riktigt bra flygresor är ett nöje och det går idag att hitta billiga flygresor till de flesta destinationer. Även om det självklart kan vara skönt att ligga och slappa på ett lyxigt kryssningsfartyg så finns det faktiskt många fördelar med flygresor.

•    Med flyg går det att ta sig till alla världens hörn. Kryssningar går bara på begränsade vatten och turer.
•    Att flyga till ett spännande land ger otroligt mycket mer kunskap, upplevelser och erfarenhet än vad man får ombord på ett kryssningsfartyg.
•    På en kryssning kan man varken ligga på stranden, promenera i vackra gränder eller åka skidor.
•    Shoppingen på ett fartyg är väldigt begränsad. I städer och länder kan man hitta precis allt. Varför begränsa sig själv när man har semester? Det är väl då man verkligen ska se till att unna sig det lilla extra?

Men som sagt, för den som är på jakt efter ett fullständigt lugn och bekvämlighet är en kryssning antagligen helt perfekt. Trevlig resa!