Vad är Liseberg och Avenyn jämfört med Göteborgs skärgård? Ja, ganska mycket. Men, att besökaLiseberg är något som är så självklart – likaså att vandra runt. Men, har du möjligheten att vara i Göteborg under flera dagar är en tur ut i skärgården något helt fantastiskt. Men, det gäller att kolla upp vart du ska och för hur länge. Ett bra tips är att surfa in på hotellgoteborg.info för att boka hotell så du har det på det torra. Sedan är det bara att klura ut till vilka öar du vill åka. Enligt en artikel i Metro så är det mer lummigt söderut och det blir lite kargare norrut. En smaksak helt enkelt vad man gillar. Här kommer ett utdrag av ett av alternativen: Härön, för kärleksparet.

”Nästan hela Härön är naturreservat och av de 120 hus som finns på ön ligger nästan alla utmed den lilla gångstigen som utgör öns huvudgata. Hit kommer du med en gullig liten färja över Kyrkesund och be din dejt ta med sig vandrarskorna för på Härön finns
det vandringsleder så vackra att du smäller av.” (läs mer)

Fakta

Som sagt så brukar man dela in skärgården i en nordlig del samt en sydlig del där den nordliga inte ligger i Göteborgs kommun utan i Öckerö kommun i landskapet Bohuslän. Vill du ha en enkel och mysig utflykt är det med båt från Saltholmen. Tänk på att om du ska boka boende på någon av öarna så kan det vara bra att vara ute i god tid då hotellen är mycket populära. Annars är det fantastiskt att bara åka dit över dagen en varm sommardag.

Trevlig vistelse!