Har du planer på att besöka Västerås i sommar? Då kan du kombinera ditt intresse för bilar med en weekend-resa. Västerås Summer Meet går av stapeln i sommar med över 15 000 personer som har visat intresse. Dessvärre kommer två stora bilträffar att krocka med varandra.

Västerås Summer Meet tillbaka i juli

Västerås Summer Meet arrangeras återigen under 2017 i Västerås. Redan nu kan en via sociala medier se ett kanonstort intresse. Två grupper har skapats på Facebook och totalt har över 15 000 anmält intresse för arrangemanget. Arrangören Klas Bring är glad över den positiva responsen. Bilträffen har kommit att bli ett populärt inslag i Västerås under juli. Nu når flera människor ut till Klas Bring för att erbjuda sin hjälp. Själv beräknar han att över 200 personer kommer att behövas för att hålla igång eventet under sommaren. I en intervju med VLT berättar Klas Bring även att bilträffen kommer att se annorlunda ut i år. Mer än så vill han inte berätta i förväg. Men något han avslutningsvis berättar är att Lars-Åke Krantz är inbokad som årets speaker. Dessvärre krockar Västerås Summer Meet med den mindre populära bilträffen Power Meet som 5360671-cadillac-coupe-ville-1957hotas med nedläggning.

Ett givet val

Lars-Åke Krantz är ett givet val för Västerås Sumer Meet. Som en välkänd profil inom den svenska bilscenen har han skrivit flera böcker om ämnet samt arbetat som frilansjournalist mot motortidningar i snart tjugo år. Jobbet är relativt nytt för honom, och som ansiktet utåt under arrangemanget vilar ett stort ansvar på hans axlar. Viss erfarenhet har han sedan tidigare om att arbeta som speaker, då på betydligt mindre bilträffar. Med sig tar han ett nytt tankesätt och nya idéer. Bland annat introducerar han Krantz Challenge. En tävling där två bilar tävlar mot varandra genom att de placeras på ett rött och ett blått fält. Publiken får sedan genom att hålla upp en blå eller röd skylt om vilken bil de anser har vunnit tävlingen. Bilar betygssätt bland annat baserat på bilens utseende, ljud, motor, m.m.

Bo i Västerås under träffen

Det kommer att finnas platser för camping och husvagnar tillgängligt för besökare för de som föredrar den typen av boende. I centrum i Västerås finns det även en mängd olika hotell genom bland annat http://www.xn--hotellivsters-ifbt.se/ att hyra. I övrigt finns det även olika typer av gästrum att hyra för besökare.