Att åka på kryssning från någon utav storstäderna till Finland eller liknande, har nog de flesta testat på. Nu går det även att åka kryssning längs med Höga kusten, vilket kanske ses som något lite mer exotiskt.

814270-ulvon-part-of-the-world-heritage-high-coast

Det finns nästan inget roligare än att åka på kryssning och det finns så många rutter att ta, som gör att man kan upptäcka nya vatten. En av de allra populäraste rutterna att åka är från Stockholm till Finland. Men det finns även lite kortare båtturer från Stockholm ut till öar och andra sevärdheter i Stockholms skärgård. Men vill man uppleva något annat än de vattnen kring storstan, finns det självklart massor av annat att välja mellan. Nu kan den som vill, även upptäcka Höga kusten från en kryssning.

Viktigt för Härnösand

I Expressen kan man läsa att Birka har börjat åka en rutt längs världsarvet Höga kusten. I början på juni gick premiärturen med målet Härnösand. Den här kryssningsturen längs Höga kusten innebar en världspremiär i kryssningssammanhang. Än så länge har inget passagerarfartyg gjort den här rutten, till nu. Att Härnösand nu får en kryssning som stannar i hamnen i staden innebär ett stort lyft för stadens turism. Och med anledning av premiärturen höll man alla butiker i staden öppna och kommunen hade satt in gratis busstrafik till olika naturområden runt staden.

Stort intresse för kryssningen

De på Birka Cruises hade hoppats på att den här rutten skulle bli ett riktigt dragplåster för dem och de hade rätt. De två första kryssningarna sålde slut på bara två dagar och det var framförallt svenskar som var intresserade av att åka rutten. Marknadschefen på företaget tror att många är intresserade av att upptäcka nya platser på hemmaplan och att många tycker att Höga kusten är något exotiskt.