Kryssningar i alla ära, men ibland vill man faktiskt bara stanna hemma i Sverige. På vintern finns det i princip inget härligare än att åka runt i Västindien och bara ha det bra, men på sommaren är det faktiskt riktigt härligt här hemma. Det är dumt att inte ta vara på det!

Är man väldigt fäst vid båtar kan man såklart åka på en kryssning även här hemma, varför inte en berömd finlandskryssning? Annars kan man helt enkelt spara det till vinterhalvåret och åka på en Sverigetripp, eller varför inte till en av Sveriges största städer? Malmö är en stad som fått fler och fler turister allt eftersom åren gått!

Att åka till Malmö är ett spännande resmål. Malmö är Sveriges tredje största stad och rymmer otroligt mycket upplevelser, saker att göra och sevärdheter. Att fixa hotell i Malmö är inte heller någon svår uppgift eftersom det finns massor av bra boende här. Det handlar mest om att bestämma sig för vad man vill vara med om i staden så att man hinner med så mycket som möjligt. Restauranger och uteliv finns det gott om, precis som kulturella sevärdheter i form av arkitektur och museer. Man kan hur lätt som helst spendera en helg, eller varför inte en vecka, i staden. Särskilt under sommaren lever staden upp och ingen stadsdel blir den andra lik.

Det finns tusentals och åter tusentals andra ställen inom Sverige man kan åka till om man inte vill till söder, allt beroende på vad man är ute efter. Det är dessvärre inte alltid folk väljer att stanna inom landets gränser när det vaknas resa, men många borde tänka om. Det kryllar av roliga saker att göra i vårt land. Sen går det såklart inte att jämföra med en kryssning i varma länder, men man bör inte jämföra det heller.