Svenskarna gillar att resa mycket, det vet vi. Men var de gillar att resa är lite mer oklart. Enligt statistik ser det ut som att vi svenskar tycker väldigt mycket om att resa till storstäder. Vår mest älskade storstad är London. Men även Bangkok och Paris finns med på listan.

4751890-mixed

Om vi svenskar får välja precis var vi vill åka går åsikterna isär. Som vi skrivit tidigare vill en del ha snö och kallt väder, medan andra vill ha sol och bad. Somliga nöjer sig med att åka till grannkommunen. Men om man ska sammanställa vad de flesta svenskar svarar när man frågar var de vill åka, blir svaret till en europeisk huvudstad. Men ett antal huvudstäder som ligger utanför de europeiska gränserna är även de med på listan över de mest populära resmålen. Undersökningar visar även att lite mer okända storstäder börjar bli populära och svenskarna är beredda på att komma ur sin säkra zon och upptäcka något nytt.

London absolut populärast

Statistik som Svenska Dagbladet tagit del av visar att den absolut populäraste staden att resa till under 2014 var den brittiska huvudstaden London. På andra plats kom något mer exotiska Bangkok och på tredje plats Paris. Stockholm var även ett populärt resmål bland svenskarna och kammade hem en smickrande sjunde plats. De städer i Afrika som var absolut mest sökta på under förra året var Casablanca och Kairo. I Sydamerika toppade den chilenska huvudstaden Santiago listan och efter det kom brasilianska Rio de Janeiro. Asien toppas av Peking och Bangkok medan Oceanien toppas av Melbourne och Sydney. De nordamerikanska städerna som är mest populära är Los Angeles och New York.

Mer okända resmål intresserar

Men som sagt kommer de lite mer okända resmålen och lockar svenskarna. Bland annat har städer som Lissabon, Manilla och Bukarest blivit lite smått populära. Trenden med att resa till mer ovanliga resmål är alltså ett faktum. Hela listan över svenskarnas mest populära städer kommer här:

  1. London
  2. Bangkok
  3. Paris
  4. Berlin
  5. Amsterdam
  6. Barcelona
  7. Stockholm
  8. Istanbul
  9. New York
  10. Helsingfors