Enligt en artikel i GP är julresorna till Thailand snart fullbokade, så istället för att slåss med andra sista-minuten-resenärer om de sista flygstolarna och hotellrummen kanske det är dags att boka resa inför våren och sommaren istället?

Bara för att du vill slippa julstressen i år behöver inte det betyda att du ska tampas med alla andra sista-minuten-resenärer om en flygstol, ge dig själv en julklapp lite tidigare istället och boka en resa till vår eller sommar. Ett tips är att även passa på att vidga dina språkkunskaper en aning och kanske lära dig ytterligare ett främmande språk, eller varför inte bättra på dina tyskakunskaper? På http://www.is.se/Page226.aspx kan man nämligen boka in språkresor till just Tyskland där man kan kombinera intellekt lärande med sightseeing, och låter inte det mer berikande än en charter till Grand Canaria eller Thailand? Sen är det klart att du inte behöver välja just en språkresa till Tyskland.  Till exempel kan man göra som SvDs reporter och ta sig en två veckorsresa till Frankrike, som du kan läsa mer om här. Och ett annat exempel är programledaren Nadia Jebril som valde att bejaka sitt hemspråk med just en egen variant av språkresa då hon under uppväxten skippade hemspråkslektionerna:

”– Jag bestämde mig för att med den arabiskan jag har, min palestinska dialekt, ska jag klara mig i Europa och på alla nivåer.” läs intervjun med Nadia i sin helhet här.

Ingen är för gammal för att lära sig nytt

Det finns ett gammalt ordspråk som är inristat i de flestas minne och attityd som säger ”det är svårt att lära en gammal hund att sitta” och visst kanske det är så, men det är absolut inte omöjligt. På mängder av resebyråer ordnas specifika resor just för äldre personer som vill se och lära sig nya saker, så oavsett om man är 25 år eller 65 år kan man definitivt ge sig på att testa något nytt, så varför inte ett nytt språk?